Googlead

The-BEST-gr.xrisima.gr

tromaktiko

eglimatikotita.gr

anti-ntp.net

Σάββατο

Συνταγές για γλυκά - Γαλακτομπούρεκο επαγγελματική συνταγή

Συνταγές για γλυκά - Γαλακτομπούρεκο επαγγελματική συνταγή


Υλικά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 κουτιά νερό
11/2 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
500γρ φύλλο κρούστας
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο για την επάλειψη των φύλλων

Για το σιρόπι
3 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλυτζάνια νερό
1κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
1 ξύλο κανέλας

Οδηγίες
Έχουμε τα υλικά μας σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί όχι να βράσει.
Σε ένα μπώλ έχουμε ανακατέψει το μπέικιν με το σιμιγδάλι και την βανίλια.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Όταν αρχίσει και πήζει σβήνουμε την φωτιά μας και ρίχνουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας για ένα λεπτό.Στην συνέχεια τα αυγά και αφού έχουν ενσωματωθεί στο μίγμα και το βούτυρο.
Αφήνουμε στην άκρη την κατσαρόλα σκεπασμένη με μία πετσέτα.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί μας.Στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώντας τα ενδιάμεσα.
Ρίχνουμε το μίγμα μας και συνεχίζουμε την διαδικασία με τα φύλλα.
Τέλος αφού στρώσουμε και το τελευταίο βουτυρώνουμε πολύ καλά και κόβουμε επιφανειακά σε μερίδες.
Ψήνουμε 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Αμέσως μόλις βάλουμε για ψήσιμο το γλυκό μας φτιάχνουμε και το σιρόπι,το οποίο το βράζουμε για 5 λεπτά.
Μόλις ψηθεί το γλυκό μας το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.

Μικρά tips
Για πιό τραγανό φύλλο στην διάρκεια του ψησίματος περιβρέχουμε το φύλλο με νερό.Δύο φορές είναι αρκετές.
Ο λόγος που δεν βάζω ξύσμα απο λεμόνι η πορτοκάλι είναι οτι είναι γαλακτομπούρεκο και όχι γαλατόπιτα η πορτοκαλόπιτα.Αυτή είναι η διαφορά.
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.com