Συνταγές Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Μπουγάτσα
Εκτέλεση
http://argiro.gr
Υλικά
- 12 φύλλα κρούστας για γλυκά Xρυσή Ζύμη
- 1 ½ λίτρο γάλα
- 160 γρ. ζάχαρη
- η φλούδα ενός λεμονιού
- 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 6 αυγά
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
1. Για να φτιάξετε την κρέμα, βάζετε να βράσει 1 λίτρο γάλα με τη ζάχαρη και τη φλούδα από το λεμόνι. Όταν κάψει, προσθέτετε το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα, την αποσύρετε, πετάτε τη φλούδα του λεμονιού και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο.
2. Απλώνετε στον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού (προτιμήστε ένα μικρό ορθογώνιο) 8 φύλλα καλά βουτυρωμένα αφήνοντάς τα να περισσεύουν από το ταψί. Αδειάζετε την κρέμα και την απλώνετε ομοιόμορφα.
3. Βάζετε στην επιφάνεια 3 φύλλα, βουτυρωμένα επίσης, γυρίζετε μερικά από τα φύλλα που περισσεύουν, βάζετε κι άλλο φύλλο και γυρίζετε τα υπόλοιπα για να κλείσετε την κρέμα. Ψήνετε σε φούρνο στους 200°C για 30’ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε.
Χρόνος Προετοιμασίας 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτάhttp://argiro.gr