Googlead

The-BEST-gr.xrisima.gr

tromaktiko

eglimatikotita.gr

anti-ntp.net

Παρασκευή

Συνταγές Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Μπουγάτσα

Συνταγές Αργυρώς Μπαρμπαρίγου - Μπουγάτσα

Υλικά

  • 12 φύλλα κρούστας για γλυκά Xρυσή Ζύμη
  • 1 ½ λίτρο γάλα
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • η φλούδα ενός λεμονιού
  • 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1. Για να φτιάξετε την κρέμα, βάζετε να βράσει 1 λίτρο γάλα με τη ζάχαρη και τη φλούδα από το λεμόνι. Όταν κάψει, προσθέτετε το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα, την αποσύρετε, πετάτε τη φλούδα του λεμονιού και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο.
2. Απλώνετε στον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού (προτιμήστε ένα μικρό ορθογώνιο) 8 φύλλα καλά βουτυρωμένα αφήνοντάς τα να περισσεύουν από το ταψί. Αδειάζετε την κρέμα και την απλώνετε ομοιόμορφα.
3. Βάζετε στην επιφάνεια 3 φύλλα, βουτυρωμένα επίσης, γυρίζετε μερικά από τα φύλλα που περισσεύουν, βάζετε κι άλλο φύλλο και γυρίζετε τα υπόλοιπα για να κλείσετε την κρέμα. Ψήνετε σε φούρνο στους 200°C για 30’ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε.

Χρόνος Προετοιμασίας 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
http://argiro.gr