Υλικά
1 φιλέτο ψαρονέφρι ολόκληρο (500-600γρ.)
4 ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα φιλέ (κομμένα σε λεπτές φέτες)
2 κουταλιές της σούπας πράσινες ελιές σε ροδέλες
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
1 κουτάλι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια την ντομάτα και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Την σουρώνουμε, για να βγάλουμε τα σπόρια. Καθαρίζουμε το κρέας από τα λίπη και το κόβουμε σε 2 μεγάλα κομμάτια. Τα χαράζουμε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές και τα αλευρώνουμε. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά. Σοτάρουμε επίσης, ελαφρώς (και από τις δύο πλευρές ) το κρέας και το αφαιρούμε από το τηγάνι. Στο ίδιο σκεύος, ρίχνουμε τα σκόρδα, τα αμύγδαλα και τις ελιές. Μόλις ροδίσουν περιχύνουμε με την ντομάτα και αφήνουμε να πάρουν βράση για 1 λεπτό. Προσθέτουμε και το κρέας. Δοκιμάζουμε το ζουμάκι και αν χρειάζεται (οι πράσινες ελιές είναι αλμυρές) αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί τα υλικά μέχρι να πήξει η σάλτσα (μισή ώρα περίπου). Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό. Μπορούμε να συνοδέψουμε το πιάτο μας με πατάτες τηγανιτές.
1 φιλέτο ψαρονέφρι ολόκληρο (500-600γρ.)
4 ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα φιλέ (κομμένα σε λεπτές φέτες)
2 κουταλιές της σούπας πράσινες ελιές σε ροδέλες
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
1 κουτάλι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κομμάτια την ντομάτα και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Την σουρώνουμε, για να βγάλουμε τα σπόρια. Καθαρίζουμε το κρέας από τα λίπη και το κόβουμε σε 2 μεγάλα κομμάτια. Τα χαράζουμε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές και τα αλευρώνουμε. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά. Σοτάρουμε επίσης, ελαφρώς (και από τις δύο πλευρές ) το κρέας και το αφαιρούμε από το τηγάνι. Στο ίδιο σκεύος, ρίχνουμε τα σκόρδα, τα αμύγδαλα και τις ελιές. Μόλις ροδίσουν περιχύνουμε με την ντομάτα και αφήνουμε να πάρουν βράση για 1 λεπτό. Προσθέτουμε και το κρέας. Δοκιμάζουμε το ζουμάκι και αν χρειάζεται (οι πράσινες ελιές είναι αλμυρές) αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί τα υλικά μέχρι να πήξει η σάλτσα (μισή ώρα περίπου). Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό. Μπορούμε να συνοδέψουμε το πιάτο μας με πατάτες τηγανιτές.