Υλικά
400 γρ. άσπρα μανιτάρια
για το κουρκούτι
2 αυγά
130 γρ. αλεύρι
25 γρ. κόρν φλάουρ
1/4 κουτ. γλυκού σόδα
για τη σάλτσα
50 γρ. αντσούγιες πλυμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
Εκτέλεση
Αρχικά, θα φτιάξουμε το κουρκούτι. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, χτυπάμε τα αυγά με τη σόδα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και σιγά-σιγά νερό, μέχρι να χυλώσει. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι το κουρκούτι να γίνει ομοιογενές.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια λίγα-λίγα στο κουρκούτι και μετά τα πετάμε με προσοχή σε καυτό λάδι για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Αν το κουρκούτι αρχίσει να αραιώνει προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε ζεστά.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και τη σερβίρουμε μαζί με τα μανιτάρια.
Πηγή: www.nistikoarkoudi.gr
400 γρ. άσπρα μανιτάρια
για το κουρκούτι
2 αυγά
130 γρ. αλεύρι
25 γρ. κόρν φλάουρ
1/4 κουτ. γλυκού σόδα
για τη σάλτσα
50 γρ. αντσούγιες πλυμένες και ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
Εκτέλεση
Αρχικά, θα φτιάξουμε το κουρκούτι. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, χτυπάμε τα αυγά με τη σόδα, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και σιγά-σιγά νερό, μέχρι να χυλώσει. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι το κουρκούτι να γίνει ομοιογενές.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια λίγα-λίγα στο κουρκούτι και μετά τα πετάμε με προσοχή σε καυτό λάδι για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Αν το κουρκούτι αρχίσει να αραιώνει προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε ζεστά.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και τη σερβίρουμε μαζί με τα μανιτάρια.
Πηγή: www.nistikoarkoudi.gr